Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

gasztrotúra

Főzzünk meg a német konyhát!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.08.23. 15:32 jadore

"töltött káposzta"

Hozzávalók:               
  1nagy fej kelkáposzta, só, 70 dkg füstölt szalonna (ledarálva), 1 babérlevél, 5 szegfűbors, 1 hagyma (meghámozva és félbe vágva), 6 dkg olvasztott vaj, 5 dkg liszt, bors, mustár, 1 csipet cukor, 2 dl tejföl

Elkészítés

1. A káposztát a torzsától megszabadítjuk. Elegendő sós vizet felforralunk, majd a káposztát 10 percig pároljuk, kivesszük és lecsöpögtetjük.

2. A káposztát félbevágjuk, a belső leveleket kiszedjük, hogy legyen hely a tölteléknek. Az üreget kitöltjük füstölt császárszalonnával. A káposztafejet konyhai cérnával kössük össze.

3. A káposztát a vízben, a fűszerekkel, hagymával és a káposztából kiszedett levelekkel felfőzzük. Lassú tűzön másfél két órát főzzük.

4. Egy második edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és barnára pirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett annyi káposztalével felöntjük, hogy sűrű szószt kapjunk. Sóval, borssal, mustárral és cukorral ízesítjük, és még 10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt

5. A káposztát lecsöpögtetjük, cérnát eltávolítjuk, és egy tányérra helyezzük. Leöntjük a szósszal. Sósburgonyával és a belső levelekkel tálaljuk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrotura.blog.hu/api/trackback/id/tr721332813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.08.23. 15:37:46

jól hangzik, el kellene készíteni..
süti beállítások módosítása