Elkészítés 1. A káposztát a torzsától megszabadítjuk. Elegendő sós vizet felforralunk, majd a káposztát 10 percig pároljuk, kivesszük és lecsöpögtetjük. 2. A káposztát félbevágjuk, a belső leveleket kiszedjük, hogy legyen hely a tölteléknek. Az üreget kitöltjük füstölt császárszalonnával. A káposztafejet konyhai cérnával kössük össze. 3. A káposztát a vízben, a fűszerekkel, hagymával és a káposztából kiszedett levelekkel felfőzzük. Lassú tűzön másfél két órát főzzük. 4. Egy második edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és barnára pirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett annyi káposztalével felöntjük, hogy sűrű szószt kapjunk. Sóval, borssal, mustárral és cukorral ízesítjük, és még 10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a tejszínt 5. A káposztát lecsöpögtetjük, cérnát eltávolítjuk, és egy tányérra helyezzük. Leöntjük a szósszal. Sósburgonyával és a belső levelekkel tálaljuk.Hozzávalók:
1nagy fej kelkáposzta, só, 70 dkg füstölt szalonna (ledarálva), 1 babérlevél, 5 szegfűbors, 1 hagyma (meghámozva és félbe vágva), 6 dkg olvasztott vaj, 5 dkg liszt, bors, mustár, 1 csipet cukor, 2 dl tejföl
2009.08.23. 15:32
"töltött káposzta"
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztrotura.blog.hu/api/trackback/id/tr721332813
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek